fbpx

Berenkind

De basis van de gezondheid van een kind wordt vanaf de eerste dag en zelfs al tijdens de zwangerschap ontwikkeld. Daarom zijn die eerste levensjaren extra belangrijk voor de rest van zijn of haar leven. Kinderen hebben de juiste bouwstenen nodig om zich zo gezond mogelijk te ontwikkelen en te kunnen groeien. Het kind dat groeit, bouwt zijn lichaam op met de voedingsstoffen die zijn of haar verzorgers hem geven.

Daarom is het belangrijk dat de gastouders van Berenkind kinderen goede voeding aanbieden, het liefst van biologische kwaliteit, waar geen kunstmatige stoffen aan zijn toegevoegd.  Ook voedsel dat zo veel mogelijk onbespoten is omdat vooral jonge kinderen moeite hebben met het verwerken van bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt op bladgewassen en zacht fruit.

Ook raad ik aan om kinderen tenminste tot 7 jaar geen vlees aan te bieden, en als het niet anders kan, vlees van biologische kwaliteit. Goedkope vleeswaren zoals leverworst worden sowieso niet gebruikt.

Het is raadzaam om deze verantwoordelijke benadering uit te breiden naar schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten. In een omgeving waar kinderen worden opgevangen, is het belangrijk dat die omgeving wordt schoongemaakt met biologisch afbreekbare en veilige producten. De gastouders van Berenkind zijn zich hiervan bewust en maken hierin goede keuzes.

Ook op het gebied van de verzorging is het belangrijk dat de gastouder producten gebruikt met natuurlijke grondstoffen, het is namelijk beter om geen synthetische stoffen te gebruiken. Veel huidproblemen en allergieën kunnen zo voorkomen worden.

scroll to top