fbpx

Berenkind

Nieuwe gastouder in Ommoord

Gastouderopvang Zo Binnen Zo Buiten gaat bijna starten!

Graag wil ik me voorstellen.
Ik ben Esther, 51 jaar, en ga binnenkort starten als gastouder bij bureau Berenkind. Mijn gastouder opvang heeft de naam gekregen ‘Zo Binnen Zo Buiten’. Ik heb 25 jaar ervaring in de zorg. Ik begon bij Orion en daarna heb ik 21 jaar bij Pameijer gewerkt. Daarvoor haalde ik mijn HAVO diploma en heb ik MBO niveau 4, persoonlijk begeleider, afgerond.

Met veel passie heb ik heel lang in een huiskamer gewerkt met mensen met een extra zorgvraag op lichamelijk, verstandelijk en/of psychisch vlak. Belangrijk vond, vind ik, en straks als gastouder ook weer, dat iedereen zich welkom, thuis voelt, gewaardeerd voelt.

Ik heb besloten om vanaf nu vanuit mijn eigen huiskamer te gaan werken. Ik wil kinderen in een warme omgeving de mogelijkheid bieden zich zo goed mogelijk te ontplooien, te spelen en plezier te hebben. Gezien mijn werkervaring, wil ik graag ook kinderen met een problematiek of beter gezegd, een uitdaging, bij mij opvangen.

Ik ben een trotse moeder van twee dochters, een tweeling van 22 jaar. Zij zijn, sinds kort, grotendeels het huis uit. Ik heb dus alle tijd en ruimte!

Mijn woning staat in de Klaverbuurt in Ommoord, een heel kindvriendelijke wijk met een speeltuin en kinderboerderij vlakbij. Ik vind het belangrijk dat we elke dag naar buiten gaan.

Voor mij staan creativiteit, authenticiteit, veel aandacht en geduld, hoog in het vaandel. Ik vind het heel leuk om creatief met kinderen bezig te zijn met verschillende materialen. Zo kan ik van “afval” materiaal de leukste dingen maken.
Ik vind het ook leuk om kinderen te stimuleren om van iets, wat in eerste instantie niks bijzonders lijkt, iets moois te maken.

We gebruiken zoveel mogelijk biologische voeding.
Ik ben beschikbaar van maandag t/m vrijdag vanaf 7.30 uur tot 18.30 uur. Een enkele keer kan ik in een weekend werken.

Misschien tot ziens!

Hartelijke groet,
Esther van der Waal

Één van de schilderijen die ik samen met de mensen van mijn huiskamergroep heb gemaakt.

scroll to top