Berenkind

Zoek je kleinschalige opvang waar gastouders op respectvolle wijze omgaan met kinderen? Bij Gastouderbureau Berenkind kan je gastouders ontmoeten die hun huis openstellen voor jonge kinderen, die samen met hen een nieuw gezin vormen, waar ruimte is voor het eigene van ieder kind. Een plaats waar hoofd, hart en handen samen komen om er voor te zorgen dat kinderen zich thuis voelen op deze unieke opvangplek.

Gastouders die openstaan voor de wensen en de mening van de ouders, die een veilig en vertrouwd opvangklimaat bieden met een duidelijke structuur. Een opvang waar aandacht is voor de seizoenen en het vieren van de jaarfeesten. Een opvang die er naar streeft om kinderen zich thuis te laten voelen, waar gereflecteerd wordt op het eigen handelen. Bij Berenkind nodigen we je uit om deel uit te maken van een ontwikkelgemeenschap, waarin samen opvoeden centraal staat.

Gastouderbureau Berenkind wil bemiddelen bij deze vorm van opvang, waar gastouders zich bewust zijn van de belangrijke rol die zij spelen in het leven van jonge kinderen. Het is belangrijk dat ouders een gastouder vinden die bij hen past, waar ze een goede relatie mee kunnen opbouwen. Als gastouderbureau ondersteunen wij ouders en gastouders bij deze relatie. Wij staan ook garant voor de kwaliteit van de geboden opvang. We willen door middel van scholing en intervisie samen met de gastouders kijken naar datgene wat de kinderen die door hen worden opgevangen, van hen vragen. Ook worden de opvanglocaties regelmatig door ons bezocht en zijn we altijd bereikbaar voor vragen en feedback.

Wilt u meer weten over onze pedagogische visie, dan kunt u deze bekijken op de pagina ‘onze visie’.

Contact met Berenkind

Wij willen ons graag als gastouderbureau verbonden voelen met de vraagouders. Bij het ondertekenen van het opvangcontract met de gastouder zullen we er bij zijn en kennis met jullie maken. Tijdens dit gesprek geven we uitleg over de pedagogische visie en de werkwijze van Berenkind. Wij verzorgen de maandelijkse facturatie en maken een jaaropgave van het afgelopen jaar. Ouders hebben toegang tot een aantal van onze scholingsactiviteiten en bij voldoende interesse bieden we ook een begeleide intervisiegroep voor ouders aan. Het gastouderbureau Berenkind zal een oudercommissie samenstellen en is aangesloten bij een onafhankelijke klachtencommissie.

Gastouder Berenkind is LRK geregistreerd

Wij zijn blij met het LRK en de kwaliteitseisen waaraan opvangorganisaties en hun professionals moeten voldoen om hierin geregistreerd te worden en te blijven. Daarom heeft gastouderbureau Berenkind en iedere gastouder waar wij voor bemiddelen, een actieve LRK-registratie. Zo is er zekerheid dat dat de opvang veilig, gecontroleerd en goed geregeld is.

Wilt u meer weten over de LRK registratie, klik dan hier: registratie landelijk register kinderopvang.

 

scroll to top