Berenkind

Gastouderbureau Berenkind wil gastouders inspireren om vanuit respect, liefde en verbazing met kinderen om te gaan. De manier waarop je dit in de praktijk vorm geeft, mag je natuurlijk zelf bepalen. Uiteindelijk zal je de ouders aantrekken, die bij jou en jouw werkwijze passen. Wel zijn we gebonden aan de voorwaarden en kwaliteitseisen die de overheid stelt.

Als je advies nodig hebt bij het opzetten van je werk als gastouder, kan je altijd op ons rekenen!

Hoe ziet jouw ideale gastouderopvang eruit?

Voor jezelf en voor ouders die geïnteresseerd zijn in jouw gastouderopvang is het fijn als je op een aantal punten direct duidelijkheid kunt geven met betrekking tot jouw gastouderopvang.

Jouw uurtarief als gastouder

Opvang op jouw eigen opvanglocatie
Als gastouder bepaal je zelf je uurtarief. Gemiddeld liggen de uurtarieven van gastouders bij Berenkind tussen de EUR 6,95 en EUR 8,50 per kind per uur.

Over de opvang

De opvanglocatie
Bied je opvang in jouw eigen huis of in het huis van de vraagouder? Misschien kies je voor een combinatie van beiden. Een opvanglocatie in jouw eigen huis biedt je de mogelijkheid om deze echt helemaal naar jouw eigen smaak in te richten. Bovendien kun je dan makkelijker kinderen uit verschillende gezinnen tegelijkertijd opvang bieden.

Opvang in het huis van jouw opvanggezin
Als je opvang aan huis biedt bij je opvanggezin betekent dit dat je uurtarief in ieder geval het wettelijk minimumloon moet zijn, ongeacht het aantal kinderen dat je opvangt. Jouw persoonlijke uurtarief kan hoger liggen, hierover maak je afspraken met de ouder(s) van het gezin waarvoor je opvang gaat verzorgen.

Dagopvang of BSO
Je kunt als gastouder zowel dagopvang als buitenschoolse opvang verzorgen. Hierbij kun je jezelf ook specialiseren in bijvoorbeeld baby-opvang, opvang bij ouders in huis of een mini-bso.

Huisregels
Naast de voorgeschreven veiligheids- en kwaliteitsregels mag je als gastouder ook huisregels voor jouw gastouderopvang opstellen. Deze huisregels kunnen gaan over zaken zoals opvangtijden, afspraken rond voeding, verzorging, vervoer enz. Vind je het lastig om deze huisregels zelf te bepalen? Het gastouderbureau helpt je er graag mee.

Pedagogisch beleid
Jouw pedagogisch beleid is de basis voor de manier waarop jij binnen jouw gastouderopvang met opvangkinderen omgaat. Voor jezelf en voor ouders is het prettig om helder te hebben wat de pedagogische basis is van waaruit jij handelt. Het pedagogisch beleid van Berenkind is het uitgangspunt voor dit beleid. Je kunt het Pedagogisch beleid van Gastouderbureau Berenkind downloaden op de pagina nuttige informatie.

 

 

scroll to top